Eduardova skála je žulový útvar tyčící se východně od kostela v Malém Háji, ale již v katastru Boleboře. Tvoří jej dvojslídá až biotitická kataklastická dvojslídá žula. Na vrcholu stojí triangulační sloup. Je odtud dobrý výhled na Krušné hory.
© Prudký Martin, 02/2011
Skála stojí východně od kostela v Malém Háji a přístupná je po cestě kolem hájovny nebo přes pastvinu. Je to dominanta, kterou nelze přehlédnout.
Prudký Martin , 27.2. 2011

historie

Eduardova skála je přírodní skalní útvar tyčící se v nadmořské výšce 908 m nedaleko kostela v Malé Háji, avšak již na katastru Boleboře. Tvoří jej dvojslídá až biotitická kataklastická žula, přecházející místy do okaté ortoruly. Na vrcholu stojí triangulační sloup. Skálu využívají horolezci.
    Prudký Martin podle rangiora.sweb.cz, 27.2. 2011

Array