pěchotní srub MO-S-22 František

Hlučín, Vřesina, Darkovičky
Pěchotní srub MO-S 22 František postavila firma Ing. V. Nekvasil, Praha. Betonování proběhlo v době od 30. 9. do 6. 10. 1936.
Pohled na pěchotní srub MO-S 22 František
Graficke pismenko Tento pěchotní srub se nachází vpravo u silnice z Darkoviček do Vřesiny na Hlučínsku.
Dvoukřídlý, dvoupodlažní pěchotní srub s 2 pozorovacími zvony, vybudovaný v 3. stupni odolnosti je umístěný na nevýrazné terénní vlně. Byl vyzbrojen 2 pevnostními protitankovými kanony vz. 36 ráže 47 mm s těžkými kulomety vz. 37 umístěnými nad hlavněmi děl, dále 4 těžkými kulomety vz. 37 spřaženými do 2 kulometných dvojčat a 6 lehkými kulomety vz. 26. Pěchotní srub MO-S 22 „František“ postavila firma Ing. V. Nekvasil, Praha. Betonování proběhlo v době od 30. 9. do 6. 10. 1936.
Miroslav BITTER (podle informací umístěných na pěchotním srubu), 24.3. 2008

srub je aktuálně nabízen k prodeji