Hrady.cz
Kovová telekomunikační věž a rozhledna z roku 2001 o celkové výšce 36 m byla postavena společností Telefonica O2 v nadmořské výšce 524 m n. m. Konstrukčně ji navrhl Ing. Janata jako moderní trubkový stožár ovinutý schodištěm s 98 schody.
Graficke pismenko Rozhledna na Mackově hoře (524 m n. m.) leží 1 km západně od Nového Strašecí. Vznikla v roce 2001, kdy ji nechala vybudovat telekomunikační společnost Telefonica O2.
Konstrukčně ji navrhl Ing. Janata jako moderní trubkový stožár ovinutý schodištěm.
Věž je vysoká 36 metrů a na vyhlídkovou plošinu ve výšce 21 metrů vede 98 točitých schodů. Po vystoupání budete odměněni pohledem na horu Říp, Lovoš, Milešovku, Klínovec, území přírodního parku Džbán, řivoklátské lesy a také část Nového Strašecí.
Pro lepší orientaci návštěvníků jsou připraveny orientační tabule, umístěné na ochozu.
Od roku 2008 je vyhlídková plošina pod správou města Nového Strašecí.