Moje místa 0
Lovecký zámek nechal v letech 1903-1905 pro svoji budoucí manželku Josefínu Horovou postavit hrabě Václav Kounic. Po konfiskaci majetku přešel do vlastnictví státu, ale již v 70. letech zůstal nevyužitý a chátral, až byl r. 1981 zbořen. V r. 2016 proběhlo odkrytí a konzervace základového zdiva
© Luděk Vláčil 04/2017
Graficke pismenko Pozůstatky zámečku se nacházejí na zalesněném vrchu Mýšince v katastru obce Drslavice asi 1 km severně od obce Vlčnov nedaleko Uherského Brodu. Nedaleko zbytků zámečku je velmi zajímavá památková rezervace Vlčnovské búdy. Vlčnov je ale znám zejména díky lidovému obyčeji tzv. Jízdě králů, která je zapsána organizací UNESCO jako nehmotná památka.

historie

Na počátku 20. století byl majitelem uherskobrodského velkostatku známý moravský mecenáš vědy a umění, hrabě Václav Kounic. Ten nechal těsně pod nejvýše položenou částí obory mezi Vlčnovem a Drslavicemi vybudovat nevelký lovecký zámeček nazývaný Obora a později také Pepčín. Stavba byla provedena v letech 1903-1905 podle projektu olomouckého stavitele Václava Wintera. Střechou pseudorománského dvoupatrového zámku téměř kruhového půdorysu,

Luděk Vláčil - zdroj: Zaniklé hrady, zámky a tvrze Moravy a Slezska-M. Plaček a F. Musil-LIBRI 2003, informační cedule a další, 10.11. 2016