Původní mohutnou renesanční tvrz nechal v letech 1720 - 1724 F. J. Černín přestavět na trojkřídlý barokní zámek. Okolo anglický park s řadou romantických staveb. V roce 1945 se stal zámek vlastnictvím státu.
Zámecké nádvoří od jihu
Graficke pismenko Západně od zámku se rozkládá nejstarší a zřejmě největší anglický park v Čechách. Zachována je řada zahradních staveb a zařízení z přelomu 18. a 19. století.
Možnost placeného parkování na parkovišti u silnice Podbořany - Krásný Dvůr, železniční zastávka asi 500 m od vchodu do parku, autobusové spojení zejména ve volných dnech minimální. Přístup do parku i od Brodů (ze západu), po zelené značce od Podbořan, která prochází až k do obce a k nádraží. Parkem vedou čtyři značené okruhy k jednotlivým stavbám.
Vstup do parku je volný, neomezený ročním či denním obdobím.

historie

Dějiny krásnodvorského zámku a panství jsou spojeny s historií rodů Černínů. Plány pro přestavbu jejich někdejšího letního sídla vypracoval přední barokní architekt František Maxmilián Kaňka. Podle jeho projektu se bývalá renesanční tvrz změnila na ušlechtilou střízlivou stavbu jednoduchých a přehledných tvarů. Majitel Josef Černín i architekt měli hluboké porozumění pro prostorové nároky zámecké barokní architektury. Roku 1649 získal Krásný

Louny  (LN)
    Krásný Dvůr