Moje místa 0
Betonový most byl postaven začátkem 20. stol. na místě původního dřevěného mostu. Někdy v 18. stol. byla na původní most umístěna socha sv. Jana Nepomuckého, při stavbě dnešního mostu byla přemístěna na levobřežní zábradelní zídku. Most a jeho okolí značně utrpěly při povodních v srpnu 2010.
Most od západu, v pozadí bývalý pivovar

Most přes Smědou se sochou sv. Jana Nepomuckého ve Frýdlantě

Graficke pismenko Dřevěný most přes Smědou na cestě do Raspenavy byl postaven nejpozději za vlády Albrechta z Valdštejna, kdy se začalo rozvíjet raspenavské železářství. Jeho význam stoupl po založení zámecké zahrady v levobřežním oblouku Smědé v 18. století (dnes zdevastovaný areál bývalého autocampu). I tato skutečnost hrála zřejmě roli v osazení sochy čerstvého zemského patrona, který měl navíc ochranu mostů ve svém portfoliu. Socha je tradičním zobrazením Jana Nepomuckého, zřejmě z produkce některého lokálního sochaře, vytvořená kolem poloviny 18. století. Most přestával stačit potřebám dopravy, jeho konstrukci také často poškozovaly povodně. Zřejmě počátkem 20. století byl ...