Gotický jednolodní kostel s hranolovou věží ve vsi, doložené poprvé roku 1226. Kostel pochází ze 40. let 14. století. Později doplněn kaplí a sakristií na jižní straně a pseudogotickou předsíní na severu lodi. V 90. letech 20. století důkladná obnova.
Pohled od jihozápadu
Graficke pismenko Křesín leží na Ohři západně od Libochovic. S nimi ho spojuje silnice II/246 a železniční trať 114 (Lovosice - Louny - Postoloprty). Nad obcí prochází modrá značka z Libochovic do Peruce. Kostel stojí na jižním okraji vsi u řeky, lze tu zaparkovat u sousední restaurace (netestována).

popis

Jednolodní kostel na vyvýšenině nad pravým břehem Ohře, obklopený hřbitovem. Presbytář je nižší a užší, zaklenutý jedním polem křížové klenby a šestipaprsčitým závěrem, zevně s opěráky. Loď kryje strop s fabionem. Okna jsou většinou hrotitá, s novogotickými dřevěnými kružbami. Západní hranolová věž s nízkou stanovou střechou je převýšena sedlovou střechou lodi. Vnitřní zařízení pochází převážně z druhé poloviny 18. století.
    Ivan Grisa, dle D. Líbal: Katalog gotické architektury v ČR do husitských válek a Umělecké památky Čech, svazek 2, 20.9. 2008