Rozsáhlé hradiště osídlené v eneolitu, době bronzové, pozdním halštatu. Největší rozmach po 2.stol př.n.l. - velké keltské hradiště (až 39ha). V severní části oppida na vrcholu Červenka pozůstatky obranné středověké stavby.
Rozlehlý areál hradiště od jihu - pohled směr vrcholek Červenka

Od neolitu po kelty

Graficke pismenko Osídleno již v eneolitu a poté v době bronzové. Velké hradiště zde bylo postaveno v pozdním halštatu. Největší rozmach přišel po 2.stol př.n.l. To se zde začalo budovat velké hradiště (oppidum). Hradiště za keltů zabralo 30ha následně bylo rozšířeno až na 39ha. Hradiště je známo především kvůli dlouholetým výzkumům dr. Jansové. Obdivovat lze celkem 5 doložených bran a masivní valy především ten obepínající vrch Doubí. Oppidum bylo v průběhu 2-1.stol př.n.l. několikrát dobýváno. K opuštění oppida došlo zhruba 20 let před přelomem letopočtu. V severní části oppida na vrcholu Červenka byla ve 14.stol vybudována tvrz.