Schwarzenberská labská restaurace u přívozu přes Labe s bývalým pavilonem a vyhlídkovou věží, která dříve sloužila pro uskladnění ledu.
Graficke pismenko Lovosice jsou město v severních Čechách. Leží na levém břehu řeky Labe na severním konci Polabské nížiny a na jižním úpatí Českého středohoří. Lovosice patří do okresu Litoměřice.

turistické

Kníže Jan Schwarzenberg nechal v roce 1865 vystavět v Přívozní ulici přepychovou, zámečku podobnou restauraci, aby sloužila lovosickým občanům a turistům a sám ji často navštěvoval. Turistické průvodce nabízely pro výletníky a turisty Labskou restauraci v Lovosicích. Uváděly, že Labská restaurace v blízkosti přístaviště parníků má výtečnou kuchyni, pravá schwarzenberská přírodní vína a výborná lovosická piva. Dále se uváděla velká zahrada,