Rokoková skulptura z roku 1769 se sochou sv. Anny. Stojí na hranolovém podstavci, který je zdoben volutovými křídly. Na přední straně deska s figurálním výjevem. Od r. 1958 patří mezi chráněné památky ČR.
Sloup se sochou sv. Anny ve Štítech
© Pavel Vítek 10/2013
Štíty se nacházejí na zlomu mezi Zábřežskou vrchovinou a Orlickými horami. Jsou vzdáleny 20 km západně od Šumperka a 17 km severovýchodně od Lanškrouna. Leží na silnici č. 43 Ústí na Orlicí – Lanškroun – Štíty – Králíky. Sloup se sochou sv. Anny stojí v severní části města nedaleko hřbitova.

historie

Sloup se sochou sv. Anny je rokoková skulptura. Pochází z roku 1769. Socha sv. Anny je osazena na hranolovém podstavci ozdobeném volutovými křídly. Přední strana podstavce je zdobena figurálním výjevem se svatou Annou. Od roku 1958 patří sloup mezi památkově chráněné objekty.
    Pavel Vítek - zdroj:http://www.stity.cz/index.php?ID=1689, E.H. podle http://monumnet.npu.cz, 4.11. 2013