Pozdně gotický přibližně orientovaný kostel z r. 1522, rozšířen barokně (1728) a novogoticky (1885) s podporou knížecí rodiny Fürstenbergů podle plánů J. Mockera. Obnoven po roce 1989. Jednolodní stavba s hranolovou věží v čele má odsazený polygonální závěr se sakristií a kaplí při severním boku.
Kostel od východu
© Ivan Grisa 09/2011
Graficke pismenko Kostel tvoří dominantu někdejšího Amalína, tedy horní části dnešního Křivoklátu, asi 500 m nad hradem. Příjezd po místních komunikacích od silnice II/201. U kostela lze parkovat.
Interier je přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 10.30.

historie

Pozdně gotický přibližně orientovaný kostel vysvěcený roku 1522 byl roku 1728 barokně rozšířen. I přesto jeho velikost postupně přestala stačit a proto byla roku 1885 stará loď zbořena a podle návrhu J. Mockera s podporou knížecí rodiny Fürstenbergů postavená nová pseudogotická loď s hranolovou věží v průčelí. Po přestavbě byl kostel vysvěcen 11. 10. 1885. Obnoven v 90. letech 20. století. Jednolodní stavba s hranolovou věží v čele má odsazený