Renesanční dům místokancléře českého království Jiřího z Lokšan, v roce 1597 upravený na radnici. Na konci 17.stol, barokně upraveno průčelí, znovu přestavěna v 70. letech 18. stol. Filipem Hegerem.
© Milan Caha 01/2008
Obdélníková jednopatrová budova s třemi barokními štíty. V přízemi zaklenuto plackami, prvé patro je plochostropé.
historie

Renesanční dům původně vlastnil zástavní držitel hradu Kašperka, tajemník krále Ferdinanda I., místokancléř českého království Jiří z Lokšan. Město jej od něj koupilo v roce 1551 a ještě před rokem 1597 jej upravilo pro účely samosprávy. Na konci 17. století bylo průčelí barokně upraveno – při této přestavbě budova získala své typické 3 štíty a věžičku. Poslední významná úprava je ze 70. let 18. století, tehdy vznikla mimo jiné fasáda, která je dílem architekta Filipa Hegera. Do roku 1938 na radnici sídlil i okresní soud.

Další texty historie
Plzeňský kraj,  Klatovy  ( KT), Kašperské Hory