Hrady.cz
První zpráva o Blížejově je z r. 1324, kdy je v držení vladyků Uhy, Zdeňka a Beneda z Blížejova. První zmínka o tvrzi je až v r. 1542. V pol. 17. stol. vlastní část obce s tvrzí Horšovský Týn. Při jejím dvoře byl v 18. stol. přistavěn malý barokní zámek, který v 19. stol. sloužil ke správním účelům.
Graficke pismenko První zpráva o Blížejově je z roku 1324, kdy je v držení vladyků Uhy, Zdeňka a Beneda z Blížejova. Zřejmě za nich došlo k rozdělení Blížejova na několik (nejméně dvě) částí. Na jedné z nich sídlili chotimeřští. V roce 1381 je zde uváděn Hněvek, v rozmezí let 1406–1423 Sezema z Chotiměře. Tato část vsi připadla k nahošickému panství. Na druhé části vsi se v rozmezí let 1379–1403 uvádí Hroch z Blížejova a v roce 1413 a v roce 1415 je zde zmiňován Václav Šrot z Metelska. Na této druhé části stála snad již na rozhraní 14. a 15. století vodní tvrz, poprvé zmiňovaná až v roce 1542. Tuto část vsi drží až ...
Petr Nožička, čerpáno z: Kol. aut., Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1985, 4.4. 2011