Dům čp.138 byl v minulosti až do roku 1945 využíván jako sirné lázně. Dnes je dům využíván jako obytný ve staré části Ruské ulice. Současný majitel ještě na počátku devadesátých let dvacátého století likvidoval při přestavbě staré vany.
© Prudký Martin, 08/2010
Graficke pismenko Dům čp. 138 dosud stojí ve staré části Ruské ulice, nedaleko tramvajové zastávky Na východě. V jeho sousedství je schodiště dosud zvané Na Lázeňském vrchu.
Prudký Martin , 10.8. 2010

historie

Sirnatoželezité lázně v bývalé Lázeňské ulici sloužily od roku 1836, zatímco ulice sama stála již roku 1816. Název Lázeňská ulice byl používán v letech 1872 až 1952. Sirnatoželezité prameny byly do lázní přiváděny potrubím z úpatí kopce mezi nynější restaurací U Partyzána a bývalou Střelnicí. Ještě v nedávné době pramen vyvěral na silnici. Objeven byl roku 1823 a v květnu roku 2018 prokázali studenti litvínovské Scholy Humanitas ve vodě

Prudký Martin podle Krušnohoří bez hranic - Libuše Pokorná, 10.8. 2010

Dům má původní, z části opadanou omítku, nová dřevěná okna a střechu s krytinou onduline.