Barokní hřbitovní kostel byl postaven v l.1732–35 na místě gotické františkánské kaple. V interiéru renesančně-barokní dřevěný epitaf z r. 1607, pololidová malba ve stylu sedlčanských kancionálů a Madona ze 17. stol.
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Na místě dnešního barokního kostela stávala gotická františkánská kaple či malý kostelík. Současný hřbitovní kostel byl postaven v letech 1732–1735. Kostel byl opraven na konci 20. století.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 3. (P - Š), Academia, Praha 1980), 18.1. 2010

popis

Jednolodní kostel s polokruhově uzavřeným, konchou sklenutým, presbytářem o poloměru 4 m. Věž je nad západním průčelím. Nad presbytářem je cibulovitě zakončený sanktusník. Loď je plochostropá, s kruchtou na třech pilířích. V interiéru je renesančně-barokní dřevěný epitaf z roku 1607, pololidová malba ve stylu sedlčanských kancionálů, znázorňující Poslední soud. Další zajímavou součástí vybavení je obraz Panny Marie kojící Ježíška – hodnotná

Příbram  (PB)
    Sedlčany