Zámek byl postaven v letech 1786–1789 Františkem Kresselem z Kvaltenburka jako jednopatrová budova, jejíž střední část je předsunutá a dvoupatrová.
Zámek od západu
© Ivan Grisa 03/2010
Graficke pismenko Necelých 7 km jihovýchodně od Lovosic leží obec Vrbičany. V obci se nachází pozdně barokní zámek z 18. století. Jedná se o jednopatrovou budovu. Střední část je dvoupatrová a předsunutá.
Zámek nechal postavit v letech 1786 – 1789 František Kressel z Kvaltenburka.
14.2. 2004

Historie vsi a zámku
    První zprávy o obci sahají do 12. století, kdy v r.1144 dostavěl kníže (později král) Vladislav I. se svou chotí Gertrudou klášter premonstrátek v Doksanech a při tom daroval klášteru některé osady v okolí, mezi nimi právě Vrbičany a Kačov (původně dvory Wirbochan a Cakchov). Podle jiného pramene ale k daru došlo až v roce 1226 a štědrým mecenášem byl Hrabišic Slavek z Oseka. V roce 1170 měl opět v držení oba dvory vladyka Zlocoun (Slavkov),

Litoměřice  (LT)
    Vrbičany