Hrady.cz
Atypická rozhledna (25 m vysoká, 541 m n. m.) vznikla ze dvou telekomunikačních věží příhradové konstrukce z r. 1980. Po r. 1999 byly nevyužívané věže určeny k demolici; po prodeji Městu Albrechtice byly upraveny na rozhlednu se dvěma vyhlídkovými plošinami, spojenými lávkou otevřenou roku 2011.
Graficke pismenko Původní ocelové příhradové věže byly na Hraničním vrchu (541 m n. m.) postaveny roku 1980 jako nosiče zařízení pro bezdrátový přenos telefonního signálu pro oblast Krnova, Města Albrechtice a Osoblahy. Od roku 1999 již věže nebyly za tímto účelem využívány a bylo rozhodnuto o jejich likvidaci. Po jednání mezi Městem Albrechtice a společností O2 byly věže městu prodány za symbolickou cenu 1 000,- Kč za účelem využití věží jako rozhledny. Věže byly upraveny (projekt vypracoval r. 2009 Rudolf Hon) a vznikla rozhledna originální koncepce, se dvěma vyhlídkovými plošinami a lávkou dlouhou 18 m, spojující obě věže ve výšce 25 m. Rozhledna byla zřízena v rámci ...