Nevelký jednopatrový klasicistický zámek s rozsáhlou zahradou nechal jako své sídlo po roce 1819 postavit Jan Baier. Jeho syn Heřman Baier jej vlastnil až do poloviny 19. století. V roce 1945 byl zámek, jenž byl zároveň součásti statku, zkonfiskován a přešel do majetku státu. Dnes je využíván jako byty.
Čelní západní průčelí.
V roce 1742 připadla tehdy polská ves Bránice-Zámek včetně statku Prusku. Ves byla rozdělena řekou Opavou na dvě části. Majitelem statku byl tehdy Karel Jáchym Moravický z Roudnice. Až do roku 1812, kdy jej koupil Jan I. z Lichtenštejna, měla levo i pravobřežní část vsi stejné majitele. V roce 1819 kupuje statek Jan Baier, který se zde chtěl usídlit, a proto si nechal ve východní části pravobřežniho statku vybudovat klasicistický zámek. Syn Heřman Baier vlastnil zámek do poloviny 19. století. Pak už se majitelé střídali. V roce 1945 byl statek i se zámkem jako německý majetek zkonfiskován, přešel do majetku českolslovenského sátu a sloužil zemědělským organizacím. Po roce 2000 byl privatizován. Dnes je to zcela zmodernizovaná budova s hladkou fasádou a mansardovou střechou. Je využívaná jako byty. Zámecká zahrada je neudržovaná a budovy dvora zcela zchátralé.
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 25.6. 2020

Moravskoslezský kraj,  Bruntál  (BR), Úvalno