Přírodní rezervace Plaviště je tvořena rybníkem a jeho nejbližším okolím. Byla vyhlášena r. 1990 k ochraně mokřadních společenství. V rybníce žije mnoho chráněných obojživelníků, např. čolek obecný a řada druhů skokanů. Na souši můžeme nalézt třeba rašeliník.
Rezervace je přístupná po modré značce od Kosobod nebo z druhé strany od Plavče.
Prudký Martin, 30.8. 2012

historie

Přírodní rezervace byla vyhlášena 30.11. 1990 a byla vyhlášena k ochraně mokřadních společenství vzácných rostlinných a živočišných druhů, zvlášť rašeliníků. V nejbližších letech by se jí mělo dostat nové podoby.

popis

Přírodní rezervace Plaviště byla vyhlášena k ochraně mokřadních společenství vzácných rostlinných a živočišných druhů. Na břehu rybníčku a také na přilehlé louce se nachází rašeliník, suchopýr úzkolistý, violka bahenní, hadí kořen, zábělník bahenní, vachta trojlistá, vemeník dvojlistý. V rybníce našla domov řada obojživelníků jako např. blatnice skvrnitá, kuňka obecná, ropucha obecná, čolek obecný a horský a také několik druhů skokanů. Rezervace