Původní farní kostel Panny Marie nad centrem Seidenbergu (Zawidówa) byl po požáru města v letech 1776–78 nově postaven jako rozlehlá pozdně barokní protestantská svatyně. Při bojích v závěru II. světové války byl těžce poškozen a následně demolován s výjimkou věže. Ta byla opravena v letech 2001–02.
Věž od západu s otiskem někdejšího kostela

Věž luteránského kostela v Zawidówě

Graficke pismenko Původní farní kostel Panny Marie nad centrem Seidenbergu (Zawidówa), pocházející pravděpodobně z 13. století byl po požáru města roku 1769 v letech 1776–78 nově postaven jako rozlehlá pozdně barokní protestantská svatyně. Při bojích v závěru II. světové války byl těžce poškozen a po polském záboru následně demolován s výjimkou věže (1972). Ta byla opravena v letech 2001–02, slouží jako nosič antén mobilních operátorů a hodinová věž. V jejím okolí bylo ze zbytků náhrobků někdejšího luterského hřbitova vytvořen pokus o pietní místo.
    věž
    Polsko