Možný skalní hrad zvaný také Předhradí (v souvislosti s Rotštejnem) na dvou pískovcových blocích na okraji Klokočských skal nedaleko stejnojmenné obce, vznikl snad ve 14. století, viditelné draže a žlaby.
Klokočský hrádek
POZOR! Klokočský hrádek není volně přístupný.
Viz. nařízení vlády 508/2002 Sb. ze dne 14. října 2002, kterým se vyhlašuje Chráněná krajinná oblast Český ráj.

Hrádek je v ochranné zóně, kde není povoleno scházet ze značených turistických cest.
Místo je díky stavu pískovcových bloků také nebezpečné a může snadno dojít k pádu v důsledku oddrolení pískovce.
redakce, 20.5. 2009

historie

Lokalita není zmiňována v žádných análech, místní lidé jí říkají Předhradí – v souvislosti s nedalekým Rotštejnem. Z. Fišera předpokládá vznik hrádku ve 14. století a uvažuje o ztotožnění s Dřevolyzy – v roce 1324 se po zničení Rotštejna psal Vok "in Drzewolis". Pokud tady ve středověku opravdu býval skalní hrádek, mohlo jít také o strážní bod na zemské stezce.
    Ivka (Zdeněk Fišera: Skalní hrady zemí Koruny české, Libry, Praha 2004), 22.11. 2008

popis

Na hrádek se dostanete z obce Klokočí po turistické značce směrem na jeskyni Podstojna (Amerika), po vystoupání mezi skalními bloky odbočíte doleva – směrem na Rotštejn, cca po 300 m se dostanete ke skalnímu bloku s průchodem. Tento blok je jedním ze dvou, na kterých hrádek stával. Od tohoto bloku stále po značce ješte cca 30 m a pak doprava. Na samotný hrad se dostanene úzkým průchodem a pak stoupáte kolem dokola až na vrcholy – první: tam

Stevo Ferster, 22.11. 2008
    Skalní hrad vyrostl na dvou samostatných pískovcových blocích. Vstup byl nejspíše veden průrvou mezi nimi z dřevěného schodiště či řebříku cca ve 3 metrech a pak vytesaným traverzem okolo jižního bloku. Dnešní přístup je dle letopočtu 1926 novověkého původu (zřejmě tu bývala skalní vyhlídka). Na vrcholu tohoto bloku jsou viditelné základové žlaby budov, na nejvyšším vrcholku je žlab ve tvaru písmene H, zřejmě tu stávala věž. Severní skalisko je