Vrcholně gotická trojlodní bazilika z období před rokem 1330, upravována v 17. a 18. století. Dochovaly se četné gotické prvky, v interiéru gotické nástěnné malby, malovaný dřevěný strop a kruchta.
Pohled od jihovýchodu
Graficke pismenko Hřbitovní kostel postavený na počátku období vrcholné gotiky někdy před rokem 1330 (západní portál je datován 1315). Chrám vystavěli a využívali horníci místních zlatých dolů. V polovině 17. století byla poškozena věž, kostel byl dvakrát zásadně opravován – na počátku a v třetí čtvrtině 18. století.

popis

Trojlodní bazilika s pětiboce zakončeným presbytářem. Na severní straně je mohutná hranolová věž, na jižní straně v úrovni věže je přistavěna kostnice. Na jednoduchém západním průčelí je hrotitý portál s bohatě profilovaným ostěním. Jak zvenčí, tak uvnitř se zachovala řada gotických prvků – klenby, triumfální oblouk, hrotitá okna bez kružeb a štěrbinová okna s trojlistými kružbami, sedile s konzolou v podobě sovy, náhrobník z roku 1347. V

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.