Zámek nechal vystavět na místě starší vyhořelé tvrze r. 1724 Jiří Olivier hrabě Wallis z Carringhmain. Později byl jeho synem Štěpánem vedle starého zámku postaven zámek nový. Od roku 1954 je zde zřízen Domov důchodců.
Vlevo nový a vpravo starý zámek
© Luděk Pitter 10/2004
Graficke pismenko Starý a nový zámek v Kolešovicích jsou dnes součástí areálu domova důchodců. Stojí uprostřed obce, na návsi jen kousek od kostela. V okolí zámku je volně přístupný rozsáhlý, ale spíše neudržovaný anglický park s rybníkem. Starý zámek vznikl nejspíše přestavbou ze staré vyhořelé tvrze počátkem 18. století. Jednalo se o prostornou jednopatrovou budovu krytou šindelem. Po výstavbě nového zámku byl využíván již jen jako byty, kanceláře a dílny. Dnes jsou v něm např. kanceláře domova důchodců. Nový zámek snad z konce první poloviny 18 stol. je orientovaný kolmo na starý zámek. Jedná se opět o jednopatrovou budovu obdélníkového půdorysu ...