Původně tvrz byla poprvé zmíněna r. 1601, kdy byl majitelem Mareš Čejka. Zůstala patrová budova s klenutými prostory v přízemí, podsklepená bašta. R. 1712 přestala sloužit jako šlechtické sídlo, později zde byla sýpka. Dnes je soukromým majetkem.
pohled od jihovýchodu
Graficke pismenko Ves Brloh a její majitelé jsou známi až od poloviny 14. století (Diviš z Brloha 1359 - 1397, Petr z Brloha 1400 - 1406). Téměř až do konce 16. století patřil Brloh rytířské rodině Záborských z Brloha, kteří žili střídavě také na Oseku. Kromě zmínky o Janu Oceském z Brloha z r. 1529 víme o jednotlivých majitelích statku jen málo. Před r. 1589 získal statek Mareš Čejka z Olbramovice. O tvrzi v Brlohu je náhodná zmínka až z r. 1601, kdy Mareš Čejka na svém statku pojistil věno své manželky Doroty z Řenče. Jejich syn Vilém Čejka stál na straně odbojných českých stavů v . 1618 - 1620, a proto mu byl majetek po Bílé ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 1986 (doplněno redakcí hrady.cz), 12.9. 2004

tvrz přestavěná na zámek
     Písek  (PI)