Zámek byl postaven K. Paarem v 17. stol. Kolem byla vybudována okrasná zahrada a vinice. R. 1924 přešel pod správu státu, který jej využíval jako byty, sklad obilí a dílny. Od roku 2005 je v soukromém vlastnictvím.
Graficke pismenko Obec Kestřany se nachází nedaleko železniční trati Plzeň - České Budějovice, poblíž řeky Otavy. Nejbližší železniční zastávky jsou Sudoměř a Ražice. Obě tvrze i zámek najdete v centru obce naproti návsi a kostelu.
Filip Matoušek, 26.5. 2005

historie

Karel Paar, který získal Kestřany sňatkem s Františkou Polyxenou ze Švamberka, vystavěl naproti dolní tvrzi raně barokní zámek a při něm založil okrasnou zahradu a vinici. R. 1678 Františka Polyxena Paarová prodala Alžbětě Zuzaně Vratislavové, rozené z Geršdorfu, horní tvrz a zámek, čtyři dvory a vesnice Kestřany, Sudoměř, Vítkov, Nepodřice, Zátaví a Lhotu. O Vratislavové koupil r. 1685 rytíř Adam Humprecht Koc z Dobrše kestřanský statek se

Hrady, zámky a tvrze v Čechcáh,..., 8.4. 2004
    Tvrze a zámek získali nové majitele.