Hrady.cz
Rozhledna zprovozněná 31.3.2003. Patří do řady rozhleden vystavěných jako telekomunikační věž, které současně plní funkci i rozhledny. Jedná se o klasickou vysílací věž s kovovou konstrukcí. Výhlídka je ve výšce 25,5 m od paty rozhledny.
Telekomunikační věž
© Luděk Pitter 02/2007
Graficke pismenko U obce Železný Újezd, jen několik desítek metrů od cyklotrasy č. 2039 v návaznosti na č. 2149, která v těchto místech vede po silnici spojující Železný Újezd a Přešín, vznikl nový vysílač firmy T-mobile, který je současně využíván jako rozhledna. Autem můžete zaparkovat při silnici, pro cyklisty je u paty rozhledny připraven stojan na kola a pro všechny posezení se stříškou.
26.12. 2003

turistické

Rozhledna je v nadmořské výšce 672 m.n.m. a výhlídka je ve výšce 25,5 m od paty rozhledny. Jedná se o klasickou vysílací věž s kovovou konstrukcí. Podle počasí si můžete prohlédnout z plošiny široké okolí. Panorama Šumavy, Zelenou Horu, hrad Radyni, část Plzně, ale i věže elektrárny Temelín a snad i vrcholky Alp. Rozhlednu provozuje obec Čížkov a provoz byl zahájen 31.3.2003