Zámek byl zbudován někdy po roce 1677 pravděpodobně za Jana Zikmunda Mikusche z Buchberga. V roce 1798 byl postoupen Konrádovi ze Šternberka, jehož rod jej vlastnil do roku 1869, kdy jej koupil Antonín Latzel. Latzelům patřil až do konfiskace v roce 1945. Dnes je v majetku společnosti Agro ARW s.r.o.
Hlavní zámecké průčelí
Graficke pismenko Tzv. Dolní dvůr v Červené Vodě se připomíná již od 16. století, kdy náležel Janu Sičovi z Bauke. V roce 1677 jej získal Jan Hoffer z Hoffersburku, jehož dceru Marii si vzal Jan Zikmund Mikusch z Buchberga, majitel panství Černá Voda. Pravděpodobně za Mikuschů byl v jihozápadním rohu Dolního dvora zbudován nevelký jednopatrový barokní zámek, k němuž přiléhal i park. V roce 1798 postoupil Arnošt Mikusch dvůr se zámkem Konrádovi ze Šternberka, příslušníkovi slezské větve Šternberků. Ti jej vlastnili do roku 1869, kdy Dolní Červenou Vodu koupil Antonín Latzel. Za Latzelů ve 2. polovině 19. století došlo k menším pseudoklasicistickým úpravám ...
Dohňanský Dušan, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska; J. Laššák - Zámecký park ve Staré Červené Vodě, 16.7. 2020
     Jeseník  (JE)
    Stará Červená Voda