Přírodní rezervace Kněží hora o rozloze 8,5 ha s lesem a mokřady s chráněnou teplomilnou květenou a četnými zástupci fauny. Rezervace vyhlášena za přírodní památku v roce 1989.
PR Kněží hora
Graficke pismenko PR Kněží hora má rozlohu 8,5 ha. Leží na masívu Záhoří, který se táhne ze severu od Plumlova k jihu do Otaslavic. Rezervace leží nedaleko Plumlova a obce Krumsín. Chráněné území zaujímá částečně zalesněný kopec, louky a mokřad potoka Klužínek. Předmětem ochrany je převážně teplomilná květena, např. kociánek dvoudomý, bělozářka větevnatá, chrpa chlumní, tolita lékařská, ostřice Micheliho či ostřice nízká, v mokřinách pak např. modřenec chocholatý, ocún jesenný, prvosenka jarní, ostřice trsatá a dvojřadá a další. Vzhledem k umístění celkem nepřístupné lokality zde najdeme četné zástupce naší fauny.

Array
     Prostějov  (PT)