Hrady.cz
Kamenný kříž byl postaven na místě nešťastné nehody, která se stala roku 1857. Vůz tažený koňmi se zde tenkrát převrátil na Josefa Georga, který vůz řídil, a ten na místě zemřel. Na připomínku této tragédie byl na místě vztyčen křížek.
Kamenný kříž
Graficke pismenko Vesnice Suchdol je součástí obce Křimov. V Suchdole je železniční zastávka Křimov-Suchdol. Kříž stojí u lesní cesty, vedoucí ze Suchdola směrem k Druhému mlýnu.
E.H., 21.5. 2013

historie

Kamenný křížek byl postaven na místě nešťastné nehody, která se zde stala. Jak připomíná nápis na kříži: "Josef Georg z Dominy č. 16, byl zde zabit naloženým povozem 26.9.1857". V Chomutovské vlastivědě z roku 1929 je nehoda popsána - J. Georg jel tenkrát, ve dvě hodiny v noci, s nákladem kůry do mlýna (kůra se v mlýně drtila). Vůz dostal v nebezpečné zatáčce smyk, převrhl se a nešťastného vozku rozmačkal. Na místě nehody byl poté postaven