Moje místa 0
Gotický kostel, postavený poč. 15. stol. pravděpodobně Šárovci ze Šárova. R. 1614 nechal Jan Rudolf Trčka kostel stavebně upravit. R. 1736 byla přistavěna kostelní předsíň. V oknech se částečně zachovaly malované znaky Trčků z r. 1614. V kostele je zajímavá zděná kazatelna či gotický dřevěný sloup.
pohled od jihozápadu
Graficke pismenko Gotický kostel pochází z počátku 15. století. Kostel byl opravován v roce 1614, roku 1736 přistavěna kostelní předsíň. V interiéru se nachází zajímavá zděná kazatelna. Uprostřed kostela je dřevěný gotický sloup, podpírající dřevěný strop. Varhany miniaturních rozměrů jsou umístěny na kůru. Hlavní oltář je zdoben obrazem sv. Maří Magdalény (odtud zřejmě název kostela). V kostele najdeme rovněž náhrobní kameny rytířů ze Šárova.
rodo chrozit, 27.2. 2011

popis

10,7 m dlouhá, 8,2 m široká a 5 m vysoká je loď kostela s plochou dřevěnou střechou. Uprostřed lodi je umístěn gotický podpůrný trám. Světlo je do kostela vpouštěno dvěma páry úzkých oken v dubových rámech. Presbytář, 7,4 m dlouhý, 4,7 m široký a 4,8 m vysoký, má též dřevěnou střechu a podobná okénka, jako jsou ta v lodi. V jednom z okének je namalován kotouč s iniciály Jana Rudolfa Trčky (J. R. T.) a Magdaleny Trčkové z Lípy (M. T. Z. L.)