tvrz Děpoltovice

starý zámek
První zmínka o Děpoltovicích je z roku 1273 kdy ves patřila k příslušenství tepelského kláštera. Statek s tvrzí – později tzv. starý zámek – pochází patrně ze 16. stol., kdy byly Děpoltovice v majetku Šliků.
Děpoltovice
© Luděk Pitter 03/2007
Graficke pismenko Obec Děpoltovice leží severně od Karlových Varů. Původní tvrz či starší panské sídlo nazývané „starý“ zámek se nachází v zadní části areálu přístupného vjezdem z hlavní silnice. Součásti dnešního areálu je i „nový“ zámek, který je v havarijním stavu.

historie

Podle některých autorů byla tvrz založena někdy ve druhé polovině 16. stol. Podle jiných to bylo dříve. V té době byl statek v majetku Šliků. Posledními držiteli statku byli manželé Oskar a Emilie Moserovi. Dodnes se dochovala velká patrová budova obdélníkového půdorysu, krytá valbovou střechou ozdobená věžičkou. Původní se jeví pouze obvodové zdivo.

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)