Hrady.cz
Rozhlednu tvoří nevysoká železná konstrukce na pískovcovém pylonu na samém severozápadním cípu Hruboskalska s výhledem k severu a západu na Turnovsko, Maloskalsko a Železnobrodsko.
Hlavatice
Rozhledna využívá zvláštního skalního bloku.
© Ivo Rozehnal, 07/2007
Graficke pismenko Skalní rozhledna Hlavatice leží při červené turistické značce, zvané Zlatá stezka Českého ráje, přímo nad městem Turnovem. Necelý kilometr od ní jihovýchodně leží hrad a zámek Valdštejn, který je oblíbeným turistickým místem Hruboskalska.
IvoR, 30.12. 2007

historie

Hlavatice je částečně skalní a částečně železná rozhledna asi 2 km od Turnova v Českém ráji. Na skalní plošinu ve výšce 380 m n. m. vede 38 schodů. Z vyhlídky je krásný pohled na samotné město Turnov, řeku Jizeru, Maloskalsko a hřeben Kozákova.