Moje místa 0
Tvrziště na ostrůvku u břehu Dolního Lhoteckého rybníka. Nedochovala žádná písemná zmínka o tvrzi, která asi nestála dlouho. Povrchové nálezy datují živé období do 14.století. Zaniklá ves, jejímž centrem tvrz byla, je zmíněna až v roce 1544.
tvrziště Lhota
Celkový pohled na poloostrov s tvrzištěm.
Graficke pismenko Tvrziště na ostrůvku u břehu Dolního Lhoteckého rybníka.
Tvrziště se nachází na ostrůvku u břehu Dolního Lhoteckého rybníka, který je situován 2,5 km severozápadně od Černošína a 500 m západně od osady Lhota. Nejlépe se k tvrzišti dostanete po polní cestě, která vede z Lhoty k hrázím Lhoteckých rybníků. Tvrz stávala při hrázi na severním břehu toho dolního, většího rybníku.
27.5. 2007

Střípky historie:
    Do dnešních dnů se nedochovala žádná písemná zmínka o tvrzi, která pravděpodobně nestála dlouho. Povrchové nálezy datují živé období do 14.století. Zaniklá ves, jejímž centrem tvrz byla, je zmíněna až v roce 1544.
    Encyklopedie českých tvrzí, II.díl, ARGO, Praha 2000., 27.5. 2007

popis

Tvrziště dnes tvoří ostrůvek blízko břehu rybníku a vede k němu téměř zničený dřevěný můstek. Při nižším napuštění rybníka bývá příkop pouze mokřadem. Ostrůvek má přibližně kruhový tvar a má průměr asi 6 metrů.