Pozdně barokní zámek obdélníkového půdorysu postavený za Michnů a Vacínova v první pol. 18.st.asi na základech původní tvrze. Součást zemědělského podniku. V současnosti je opuštěný a chátrá.
Zámecká budova - současnost
Zámecká budova postavena na základech tvrze.
Graficke pismenko Ves Želeč, součást obce Měcholupy, se nachází 11 km jižně od Žatce, na železniční trati Praha – Žatec - Chomutov, kdy je i zastávka Želeč.
Za Michnů z Vacínova v první pol. 18.st. byl v Želči postaven pozdně barokní zámek obdélníkového půdorysu. Je postaven zřejmě na základech původní tvrze, není to však přesně doloženo. Společně s hospodářskými budovami tvoří areál zemědělského podniku.
V současnosti je zámek opuštěný a začíná chátrat. Veřejnosti není přístupný.
3.2. 2006

Dějiny obce
    První písemná zmínka o obci Želeč je údajně již z r. 1186, kde se ve farních kronikách hovoří o starém dřevěném kostele, který vyhořel. Kostel sv. Mikuláše nese jméno po knězi Mikuláši, který v Želči posobil do r. 1360. V té době se hovoří také o jistém Vilému ze Skal, jako o patronátnímu pánu nad Želčí. V r. 1396 vlastní Želeč Albrecht z Kolovrat. V 1401 - 1406 se hovoří také o jistém Zikmundovi a Vilémovi ze Želče. Později patří obec

SOkA Louny, 3.2. 2006