Bývalý lovecký zámek je nepřístupný, v současné době opuštěný, začíná chátrat. Byl postaven na přelomu 17. a 18. století hrabětem Jeronýmem Colloredo.
© Pavel Vítek 12/2005
Graficke pismenko Bolehošťská Lhota, dnes osada obce Bolehošť, leží 8 km jižně od Opočna a 6 km severně od Týniště nad Orlicí. Zámek stojí na malém návrší nad obcí.
Zámek je nepřístupný, v současné době je opuštěný, pomalu začíná chátrat.
V nedalekém okolí můžeme navštívit zámky v Častolovicích, Opočně, Rychnově nad Kněžnou a nebo v Doudlebech nad Orlicí. 14 km jsou vzdáleny Třebechovice pod Orebem, kde můžeme navštívit známé muzeum betlémů.

historie

Zámek v Bolehošťské Lhotě byl postaven na přelomu 17. a 18. století hrabětem Jeronýmem Colloredo, majitelem opočenského panství, jako barokní lovecký zámek. R. 1840 byl přeměněn na lesovnu a tuto funkci plnil až do 80. let 20.stol. Původně byl zdoben sgrafity, která však byla zlikvidována při opravě zámku ještě před druhou světovou válkou. V současné době je opuštěný a pomalu začíná chátrat.

lovecký
     Rychnov nad Kněžnou  (RK)