Přírodní památku Dominova skalka představuje nevysoký vršek na rozhraní okresů Sokolov a Cheb. Od r. 1989 je chráněna zdejší vzácná flora na hadcovém podkladu, zejména endemická rostlina, zvaná rožec kuřičkolistý. Místo je i výskytištěm vzácných motýlů.
Dominova skalka
Graficke pismenko Přírodní památka Dominova skalka leží na hranici okresů Cheb a Sokolov na katastrálním území Nová Ves. Prochází kolem ní zelená turistická značka spojující obec Prameny a město Bečov nad Teplou. Část její trasy kopíruje také naučná stezka Mnichovské hadce z r. 2008. Kolem Dominovy skalky prochází i vedlejší silnička spojující obec Nová Ves s místní částí Louka, která dále pokračuje do Mnichova nebo Bečova nad Teplou.
10.10. 2019

popis

Přírodní památka Dominova skalka se nachází v okrese Sokolov jižně od obce Nová Ves v centrální části Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Cílem ochrany je především zachování rostlinných společenstev na hadcovém podkladu. Název Dominova skalka navrhl plzeňský ochranář Miloš Hostička na počest prof. Karla Domina (1882-1953), botanika a autora fytogeografické studie o květeně Slavkovského lesa. O chráněné území, prohlášené památkou r. 1989

Jiří Špaček (s využitím informací různých webových stránek), 11.10. 2019

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)