Moje místa 0
Válcovitý sloup asi 3,5 m vysoký, kónicky se zužující a shora krytý čtyřhrannou deskou stával až do roku 1925 v místě dnešního domu čp. 217, proto byl rozebrán na tři kusy a zabudován jako patníky silnice. Náhodně nalezen, poté ho vedení města nechalo v roce 2006 vyzvednout a zrekonstruovat.
Bílý sloup

Bílý sloup

Graficke pismenko Milník se nachází několik stovek metrů od hlavního náměstí a naproti stejnojmenné restauraci na křižovatce silnic od centra Litvínova, od Chudeřína, Šumné a ve směru od Mostu. Nedaleko autobusová zastávka MHD.
Tomáš Hák, 15.4. 2012

Milník Bílý sloup
    Válcovitý sloup asi 3,5 metru vysoký, kónicky se zužující a shora krytý čtyřhrannou deskou stával v Litvínově na rohu ulic Chudeřínské a Tyrše a Fügnera. Milník možná kdysi ukazoval směr na klínské rudné doly nebo k tavírně rudy v Šumné z hlavní cesty spojující Osek s Chomutovem. Sloup byl v roce 1925 odstraněn ze svého původního místa při stavbě družstevního domu čp. 217. Rozebrán byl na tři díly a použit jako patníky po levé straně silnice na