Židovský hřbitov založen r. 1616 (či snad již r. 1588) a používán do 2. sv. války. Zachovalo se na něm cca 400 náhrobních kamenů, nejstarší z r. 1690, nejmladší z r. 1942. Dochovala se na něm řada cenných barokních stél.
Graficke pismenko Hřbitov se nachází na kopci nad městem, nedaleko nemocnice. Lze u něj bez problému zaparkovat. Hřbitov je uzamčen, nahlédnout lze bez problému přes branku či zeď. Telefon na správce je uveden na dveřích márnice.
30.11. 2010

historie

Židovský hřbitov byl založen roku 1616 (některé prameny uvádějí založení již r. 1588). Užíván byl do zániku židovské obce za 2. světové války. Postupně byl rozšiřován až do současné velikosti. Zachovalo se na něm cca 400 náhrobních kamenů, nejstarší z roku 1690, nejmladší z roku 1942. Dochována zůstala řada cenných barokních stél. V interiéru novější márnice je pamětní deska z roku 1984 se jmény rychnovských obětí šoa.