Litvínovská Střelnice byla postavena roku 1839 a původně sloužila potřebám ostrostřelců. Na konci 19. století přestavěna na restauraci s kuželníkem, která fungovala do 90. let 20. století. Dnes je rodinným domem.
Pohled z jihu
© Prudký Martin, 08/2010
Bývalá Střelnice stojí na okraji lesa v Gorkého ulici, poblíž autobusové zastávky Dopravního podniku do Meziboří.
Prudký Martin , 10.8. 2010

historie

Budova Střelnice vznikla roku 1839 pro potřeby ostrostřelců na původně nejvyšším výškovém bodě města. V terénu pod ní bývala pískovna, později upravená na hřiště dělnické tělovýchovné jednoty. Dnes na tomto místě stojí rodinné domy za Nemocnicí následné péče. Střelnice byla také využívána jako skladiště punčochářů a na konci 19. století byla přestavěna na restauraci s venkovním posezením, tanečním parketem a tehdy populárním kuželníkem. Od

Prudký Martin podle Krušnohoří bez hranic - Libuše Pokorná, 10.8. 2010