Zachovalý Preisův mlýn je datován od 16. století, přibližně od roku 1588. Od této doby až dodnes patří rodině Preisů a je stále funkční. Vodní pohon mlýna byl bohužel zrušen a dnes se jako hnací síly využívá elektřina.
Polický Preisův mlýn
Graficke pismenko Mlýn je sice nepřístupný, ale okolí je dostupné autem i pro cykloturistiku. Většina obyvatel obce jsou zde chataři a chalupáři, kteří rádi poradí kam na houby a za přírodou. Údolí obce svírají lesy a stráně plné hub a je odsud krásný výhled po okolní krajině.
Jaroslav Šefčík , 9.4. 2009

Mlýn Preis - Obec Police
    Obcí s názvem Police je na Moravě více, ale výklad tohoto místního jména není jednoznačný, nejčastěji je odvozováno od pole a od rovinatého a otevřeného, výše položeného terénu. Polická obecní pečeť nesla znamení kolmo postaveného krojidla a radlice, pod nimiž je rostlinný stvol. V historických pramenech se objevuje nejprve k roku 1312 zdejší farní kostel sv. Mikuláše, potom k roku 1343 u Hradu Úsov obě vsi, Police i Džbánov. Kolem roku 1600

Jaroslav Šefčík ( info. OÚ Police ), 9.4. 2009

mlýn