Barokní kostel postavený v letech 1768–1776. Zvony a svícny byly zkonfiskovány pro válečné účely během 1. sv. války. Výbava kostela byla doplněna v roce 1924 díky příspěvku sedláka Franze Langera.
Pohled zprava
Nejstarší dochovaná zmínka o obci Tvrdkov pochází z roku 1349. V té době byla obec součástí panství šumvaldského. V roce 1768 byla zahájena stavba barokního kostela sv. Antonína Paduánského, dokončena byla roku 1776. Během první světové války kostel přišel o svoje zvony a svícny, které byly použity pro válečnou výrobu. Nahrazeny byly až v roce 1924 za velkého přispění jednoho z nejmajetnějších sedláků Franze Langera.
Lubos Trilety, 11.8. 2007

Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy

Svatý Antonín z Padovy (Antonín Paduánský) se narodil 15.8.1195 v Lisabonu a zemřel 13.6.1231 v Padově, roku 1232 byl prohlášen svatým (roku 1946 byl prohlášen za učitele církve). Je jedním z nejznámějších svatých a je uctívaný po celém světě. Svatý Antonín byl františkánským mnichem, teologem a kazatelem. Narodil se do zbožné šlechtické rodiny, jeho původní jméno bylo Fernandéz, a v 15 letech vstoupil do řádu augustiniánů v Lisabonu. Později žil v klášteře v Coimbře, a získal značné teologické vzdělání. O několik let později v Maroku muslimové umučili několik františkánských mnichů, Fernandéz se zúčastnil jejich pohřbu v Portugalsku a jejich osud jím upřímně pohnul, rozhodl se je následovat. Přestoupil k řádu františkánů, přijal jméno Antonín a odjel do Afriky pracovat mezi muslimy. Tam bohužel záhy onemocněl zimnicí a několik měsíců byl upoután na lůžko. Musel se vrátit do Evropy,…  číst dále

Moravskoslezský kraj,  Bruntál  (BR),