Moje místa 0
Hamerská vodní nádrž byla vybudována v l. 1906–1912. Je jednou z prvních přehrad v Čechách se sypanou hrází. Vodní plocha má rozlohu 66 ha a její objem činí přibližně činí 3,67 milionů m³. Využívá se jako zdroj pitné vody pro Chrudimsko.
Hráz přehrady
Graficke pismenko Půjdete-li z Hamrů do Studnic, tak po levé straně se dostanete k přehradě. Hrázný a paní hrázná jsou velice ochotni a ze dvora domu vám dovolí obdivovat toto dílo.
Standa Brebera, 6.10. 2005

Hamerská nádrž
    V letech 1906 - 1912 byla mezi obcemi Hamry a Studnice vybudována údolní přehrada, známá jako Hamerská nádrž. Je to jedna z prvních přehrad v Čechách, která má sypanou hráz. Plocha přehrady je přibližně 60 ha a objem nádrže 2,5 miliónu metrů kubických. Nyní se využívá jako zdroj pitné vody.
    Poutač na naučné stezce., 6.10. 2005