Hrady.cz
V renesanční zámek byla v 16.stol. přestavěna nejspíše pozdně gotická tvrz. Někdy před r. 1623 prošel zámek druhou fází přestavby. Roku 1753 ji vyženil nejvyšší maršálek August kníže z Lobkovic. Lobkovicové vlastnili zámek až do 20. stol.
Celkový pohled na zámek od jihovýchodu

dějiny tvrze

Graficke pismenko Ves Sedlice byla dlouho majetkem Bavorů ze Strakonic, až roku 1404 je prodali třem bratřím z Kraselova. Tehdy zde ještě žádné panské sídlo nestálo. Na další století zprávy o vsi mizí, znovu se objevuje až počátkem 16. století, kdy zde již roku 1505 za Mikuláš Malovce z Pacova stála nejspíše pozdně gotická tvrz. Po roce 1533 prodal Jan Malovec Sedlici i s tvrzí Adamu Řepickému ze Sudoměře. Po Adamově smrti dědila Sedlici jeho sestra a po ní její synové se Zdeňkem ze Šternberka. Při dělení majetku mezi Šternberskými bratry je poprvé zmiňován zámek se šnekovým schodištěm a pavlačemi. V té době tedy měla sedlická tvrz za sebou renesanční přestavbu. ...

popis tvrze
    Pozdně gotická tvrz se skládala ze dvou rovnoběžných obdélných jednopatrových křídel podél západní a východní strany malého přibližně čtvercového nádvoří. Vstup byl veden od jihu věžovitou čtverhrannou bránou vysunutou do příkopu. Při první renesanční přestavbě za Řepických ze Sudoměře bylo postaveno severní křídlo, do nádvoří se obracely patrové arkády i četné klenby v interiéru. V druhé renesanční fázi již za Šternberků bylo strženo východní