Terénní zbytky hradu, založeného snad Petraněm Zebínským. Listina Tobiáše z Bechyně z let 1279-1290 zakazuje stavět hrad neznámému šlechtici na území patřící klášteru Orlice, a tak nebyl dostavěn. Dochován je příkop, val, zbytek hradby a sklepy.
Plocha hradu

Stručná historie hradu:

Graficke pismenko Písemné zprávy o hradu mlčí, neznáme dokonce ani jméno hradu, nejsou k dispozici žádné archeologické prameny.
Stavebníkem hradu mohl být Petran Zebínský či jiný příslušník jeho rodu, který by hrad založil v blízkosti kláštera cyriaků v Klášterci nad Orlicí. Pak by s hradem mohla souviset listina Tobiáše z Bechyně z rozmezí let 1279-1290 zakazující nejmenovanému šlechtici stavět hrad na území náležejícímu klášteru Orlice - tuto hypotézu F. Musila podporuje podoba hradu, který zřejmě nebyl dostavěn. Jeho zakladatel by pak po respektování zákazu vystavěl hrad Žampach.
T. Durdík: Ilustrovaná encyklopedie českých hradů, 28.7. 2004