Barokní socha světce od neznámého autora je z roku 1752. Postava světce je přibližně v životní velikosti a Jan Nepomucký je znázorněn v tradičním pojetí. Socha i hranolový podstavec jsou vytvořeny z tmavě červeného pískovce.
© Milan Caha 08/2019
Čechtice (německy Tschechtitz) jsou městys na Benešovsku. Poprvé jsou připomínány v roce 1316, kdy byly v majetku vladyků z Čechtic. V obci se nachází barokní zámek, kostel sv. Jakuba s barokní farou a zděnou zvonicí, renesanční radnice a řada drobných sakrálních památek. Čechticemi prochází tři cyklotrasy - č. 0070 Lesáky - Pravonín - Čechtice, č. 0071 Čechtice - Trhový Štěpánov - Český Šternberk a č. 0084 Dolní Kralovice - Hořice - Studený - Čechtice a žlutě značená turistická trasa. Zaparkovat lze snadno a bezplatně přímo na náměstí.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.