kostel Nejsvětější Trojice

Jestřabí, Habicht, Vojenský újezd Libavá
Kostel byl vybudován v r. 1589 a sloužil jako farní. V r. 1806 byl opraven a v r. 1834 měl tři oltáře. Po II. světové válce bylo německé obyvatelstvo vysídleno a kostel se stal součástí vojenského újezdu Libavá. Od té doby chátral a dnes je již zříceninou.
Graficke pismenko Lokalita zaniklé obec Jestřabí se zříceninou kostela Nejsvětější Trojice se nachází asi 4 km východně od obce Hlubočky. Dnes již o existenci kostela ani většina lidí neví. V současnosti je totiž lokalita Jestřabí (též Jestřebí, Jestřábí, německy Habicht) v nepřístupné oblasti vojenského újezdu Libavá, nevede k ní žádná cesta a v hustém porostu ji nelze najít. Tento článek nemá nabádat k návštěvě místa, je to totiž nebezpečné a pod několika tisícovou pokutou také zakázané, má pouze poukázat na neutěšený stav stavby, které hrozí zřícení. V největším ohrožení je zejména zbytek věže, v níž jsou kolmé pukliny odshora dolů a poslední zbytek ...
5.5. 2016

historie

O pohnuté historii zaniklé vsi Jestřabí (též Jestřebí, Jestřábí, německy Habicht) ani kostelu Nejsvětější Trojice není známo příliš informací a dnes již o jejich existenci ani většina lidí neví, protože se nacházejí v nepřístupné oblasti vojenského újezdu Libavá. Ves byla poprvé zničena zřejmě již za husitských válek, protože v roce 1447 se uvádí jako pustá. V roce 1559 již byla osídlena německými kolonisty, kteří zde v roce 1589 vybudovali