Objekt MJ-S4 je oboustranný těžký pěchotní srub, který byl jako nedokončený předán roku 1938 německé armádě. Za okupace byl poškozen ale po válce zcela obnoven, vyzbrojen a sloužil čs. armádě až do roku 1990. Dnes je udržován a restaurován nadšenci.
Graficke pismenko Objekt MJ-S4 Zatáčka je typem oboustranného těžkého pěchotního srubu. Byl postaven v roce 1938. Nedokončená stavba byla předána po obsazení Němcům. Má jedno podzemní a jedno nadzemní podlaží. Během okupace došlo k vytržení střílen. Vzhledem k poloze na západní hranici byl v roce 1948 dokončen, o rok později byly osazeny pancéřové zvony a částečně vyzbrojen. V roce 1960 byl přezbrojen dvěma protitankovými kanony. Ještě v roce 1990 byl armádou využíván pro výcvik. Od roku 2009 probíhá rekonstrukce klubem ROTO Chvalovice.
Výklad průvodce, 17.10. 2012

popis

Objekt MJ-S 4, zkratka MJ znamená Morava jih, byl postaven podle projektové dokumentace srubu N-S 63. Je oboustranný, dvoukřídlý se dvěma zvony pro umístění zbraní. Osádka měla k dispozici dvě podlaží a chráněna byla bet. stropem o síle 200 cm a zdmi silnými 225 cm.