Jednolodní barokní kostel z let 1707–1708, jeho stavitelem byl A. Parm z Hostinného, autorem kamenických prací byl K. Parm. Kostel není v současnosti využíván k bohoslužbám a chátrá.
pohled od jihovýchodu
© Milan Caha 03/2009
Jednolodní obdélný kostel na hřbitově nad obcí. Presbytář je obdélný, polygonálně ukončený. Na severní straně je čtvercová sakristie, nad západním průčelím vysoká a mohutná hranolová věž. Hlavní portál je v západním průčelí, je jednoduchý a nijak nezdobený. Vedlejší vstup v jižní zdi lodi je zdoben reliéfem Krista. Uvnitř je nezvyká trojramenná kruchta na toskánských sloupech, která má ve své střední části dvě patra. Vybavení je barokní, oltář vytvořil mistr Tobiáš z Lánova. Kamennou kazatelnu na toskánském sloupu vytvořil K. Parma.
Milan Caha (zdroj: Poche E.: Umělecké památky Čech 1 (A-J), Academia, Praha1977), 20.4. 2009
historie

Kostel sv. Martina je barokní, z let 1707–08. Jeho stavitelem byl A. Parm z Hostinného, autorem kamenických prací byl K. Parm. Kostel již dlouhou dobu neslouží svému účelu a postupně chátrá, stejně jako jeho okolí.

Milan Caha (zdroj: Poche E.: Umělecké památky Čech 1 (A-J), Academia, Praha1977), 19.4. 2009

Královéhradecký kraj,  Trutnov  (TU),