První písemná zmínka o faře je z roku 1540, sousední kostel je uváděn již v roce 1261. Nová farní budova byla postavena v roce 1726. V 60. letech 20. stol. sloužila část základní škole. Dnes opět sídlo farnosti.
© Milan Caha 07/2009
Graficke pismenko První písemná zmínka o veselské faře se vztahuje k roku 1540, fara zde však bude pravděpodobně starší (sousední kostel Povýšení sv. Kříže je uváděn již v roce 1261). Další zmínka o stavbě farní budovy je z roku 1631. Nová fara – v podstatě ta dnešní – byla postavena v roce 1726. Později byla několikrát přestavována a upravována. V roce 1901 byla fara povýšena na děkanství. V letech 1960–61, kdy byla její část upravena na základní školu. Poslední zásadní oprava proběhla v roce 1994. Dnes slouží fara svému původnímu účelu. Kromě budovy samotné je pro různé aktivity farnosti využíván i farní dvůr a zahrada.

Tábor  (TA)
    Veselí nad Lužnicí