Josef Jaroslav Věžník r.1725 přestavěl tvrz v jednopatrový dvoukřídlý barokní zámek. R. 1790 Antonín Mořic z Böhmu, zámek opravil. R.1910 Karel Prášek opravil a upravil zámek ve stylu historizujících slohů a secese.
Graficke pismenko Košetice leží 16 km západně od Humpolce na silnici II/112, Vlašim – Pelhřimov. V nejbližším okolí stojí za zhlídnutí Želiv, městečko s klášterem a Trčkovským hradem, oboje neblaze proslulé jako internační tábor pro řeholníky z celého Československa v období komunistického boje proti třídnímu nepříteli, kterými podle jejich zvrácené ideologie jistě církve byly. Také můžeme v okolí navštívit města Pelhřimov a Pacov, v obou z řadou architektonických zajímavostí. Zámek stojí uprostřed obce. Je to dvoukřídlá, v jádru barokní budova o půdorysu písmene L. Fasáda je rozčleněna římsami, lisenami a šambránami. Nejbohatší členění má jižní ...

historie

Košetice se poprvé připomínají v r. 1352. V r. 1596 se staly Košetice centrem samostatného statku a jeho majitelem Mikuláš Beřkovský ze Šebířova, zakladatel již v pořadí třetí košetické tvrze. Byla to nevelká renesanční budova, z níž jsou v dnešním zámku zachovány některé obvodové zdi. V roce 1667 získal košetickou tvrz Karel Paris z Lodronu, tvrz opravil a částečně rozšířil. V druhé pol. 17.stol. a na počátku 18. stol. se majitelé tvrze